kashta2
کشتا
August 12, 2017
زیتون پرورده
August 12, 2017

رشته و خوشکار

reshtekhoshkar1

 دوستان خوبم رَشته و  ‌خُوشکار شیرینی سنتی گیلانه ،این شیرینی به عنوان شیرینی ویژه ی ماه رمضان نیز مورد استفاده قرار می‌گیره که در گیلان و به‌ ویژه رشت برای افطار آماده میشه

 

مواد لازم :

 

 آب                                     ۴ پیمانه
مغز گردو چرخ شده                 ۱۰۰ گرم

مغز هل ساییده شده             به میزان لازم

آرد برنج                              ۲ پیمانه پلو پز
روغن مایع                          برای سرخ کردن
دارچین                              یک قاشق مرباخوری
شکر                                  ۱/۵ پیمانه

 

مواد لازم برای شربت :
 

 آب                         ۱/۵ لیوان
 دارچین                   یک قاشق مرباخوری
 شکر                      به میزان لازم

 

 

طرز تهیه شربت    :

آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدین تا قوام بیاد.سپس از روی حرارت بردارید  و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.شربت شما آمادس

 

طرز تهیه خشکار :

برای تهیه خشکار مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشین کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط کنید به حدی که چسبندگی میان آن‌ها ایجاد بشه.

طرز تهیه آرد برنج :

ابتدا برنج را بشورین و چند ساعتی آن را خیس کنید . بعد آن را روی دستمالی بریزید تا آبش گرفته بشه
سپس برنج را آسیاب کنید تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست بیاد( بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجیه که شیرین و چسبان باشه )

 

طرز تهیه:

 

 آب و آرد برنج را با هم مخلوط کنید و چند ساعتی آن را کنار بزارید. سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی کنید. مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار بریزید( این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده)
یک سینی مسی را روی حرارت متوسط قرار بدید و با پارچه تمیزی آن را با کمی روغن چرب کنید .

 

انگشتون را روی تک‌تک سوراخ ‌های شانه بزارید و آن را روی سینی قرار بدین و یکباره انگشتون را بر دارید  و مانند زولبیا دور تا دور و وسط سینی را طرحی از خطوط باریک ترسیم کنید. بعد از چند ثانیه آن را بر‌دارید و روی پارچه تمیزی قرار بدید بلافاصله چهار گوشه آن را به داخل تا کنید و یک قسمت را روی قسمت بعدی بیاورید . از مایه وسط روی یک سمت از آن بریزید و قسمت آخر را که در نهایت آخرین تا است، روی آن بیاورید و با کناردست‌ اطراف آن را بچسبونید. تمام مایه را به همین روش انجام بدین سپس جداگانه روغن مایع را داغ و رشته خوشکارها را در حد طلایی سرخ کنید .سپس در شربت بغلتونین و در ظرف مناسبی بچینید .رشته خوشکار شما آمادس

 

 

reshtekhoshkar

 

 

 

مدیریت گمجستان
مدیریت گمجستان
من محدثه خجسته هستم فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر ، به برنامه نویسی و طراحی سایت بسیار علاقه مندم و به طور حرفه ای دنبال می کنم. امیدوارم از مطالب سایت گمجستان خوشتان بیاید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *